Люди, що захопили будівлю поліції в Єревані, взяли у заручники лікарів

Середа, 27 липня 2016, 13:21

Члени озброєної групи, які захопили територію полку патрульно-постової служби поліції в Єревані, взяли в заручники лікарів, що прибули на допомогу пораненим у стрілянині.

Про це заявив начальник управління з інформації і зв’язків з громадськістю поліції Вірменії Ашот Агаронян, передає Радио Азатутюн.

В заручники взяли, зокрема, двох лікарів фельдшера та медсестру.

"Цієї ночі повідомлялося, що на території захопленого полку ППС є ще 2 поранених. Правоохоронці закликали надати їм допомогу, однак отримали відмову. Із закликом перевезення поранених в медустанови виступили і родичі. Правоохоронці забезпечили всі необхідні умови.

Пізніше члени озброєної групи, що захопила територію полку ППС, зажадали надати їм медичну допомогу, сказавши, що становище поранених важке, а після прибуття бригади медиків взяли їх в заручники. Правоохоронці вживають заходи зі звільнення заручників шляхом переговорів", - розповів Ашот Агаронян.

Водночас міністерство охорони здоров'я Вірменії виступило із заявою, в якій підкреслило, що все медичне співтовариство Вірменії вимагає негайного звільнення медиків, яких, за повідомленням поліції, члени озброєної групи "Сасна црер" взяли в заручники.

Перестрілка на території захопленого полку ППС сталася у ніч на середу, коли, за даними представників озброєної групи, туди проникли поліцейські. В результаті були поранені кілька членів групи і поліцейських.

Напад на відділення полку патрульно-постової служби було скоєно в Єревані 17 липня. При цьому був убитий поліцейський і поранені чотири людини. Озброєні люди взяли в заручники сімох людей і вимагали звільнення координатора опозиційної організації "Установчий парламент" Жирайра Сефіляна, заарештованого за звинуваченням в незаконному придбанні та зберіганні зброї.

Із захопленої будівлі поліції згодом були звільнені всі заручники.

Крім того, опозиціонери зажадали відставки влади країни і формування нового уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.