СОТ 27-28 липня розгляне питання торговельних обмежень РФ щодо України

Середа, 27 липня 2016, 16:59

Генеральна рада Світової організації 27-28 липня за запитом України розгляне питання торговельних обмежень з боку Росії, включаючи блокаду транзиту.

Про це свідчить порядок денний засідання Генради СОТ, передає УНІАН.

Раніше торговий представник Наталія Микольська заявила, що Україна має "гарні шанси" вирішити проблему торговельної агресії з боку Росії, яка посилилася обмеженням транзиту з 1 липня, за допомогою підтримки партнерів по Світовій організації торгівлі.

Заяву України в рамках СОТ про нові торговельні обмеження з боку Росії, які "підривають основи міжнародної торгівлі, принципи і правила СОТ", підтримали ЄС, США, Канада, Австралія, Норвегія, Туреччина, Японія і Корея. Зазначені країни закликали РФ негайно скасувати обмеження.

1 липня Росія запровадила додаткові обмежувальні заходи щодо транзиту українських товарів своєю територією. Зокрема, вони передбачають продовження терміну дії продуктового ембарго щодо низки українських товарів, включаючи продовольство і промислову продукцію, до 31 грудня 2017 року, обмеження на транзит товарів до Казахстану і Киргизстану, повну заборону на транзит товарів, що потрапляють під дію ембарго або передбачають стягування мит.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.