Меркель перервала свою відпустку через низку нападів у Німеччині

Четвер, 28 липня 2016, 09:28

Після того, як у Німеччині відбулася низка нападів, здійснених ісламістам, канцлер ФРН Ангела  Меркель вирішила перервати свою відпустку для того, щоб відповісти на численні закиди щодо помилковості її міграційної політики.

Про це пише Reuters.

Численні опоненти закидають голові німецького уряду в першу чергу те, що її "політика відкритих дверей для мігрантів" призвела до зростання загрози терактів, "відкрила двері Німеччини ісламському тероризму".

"Всі наші прогнози виявилися вірними. Ісламістський тероризм прибув до Німеччини", – заявив Хорст Зеехофер, прем'єр-міністр Баварії і давній критик "політики відкритих дверей" для біженців.

"Меркель повернеться в Берлін для того, щоб у четвер 28 липня провести спеціальну прес-конференцію", – пише агенція.

Раніше повідомлялося, що у баварському містечку Анасбах неподалік від території фестивалю Ansbach Open стався вибух, внаслідок якого нападник, 27-річний сирієць, загинув. Внаслідок нападу в Ансбаху 15 осіб отримали поранення.

Раніше, вечері 22 липня у торгівельному центрі в Мюнхені сталася стрілянина, яку вчинив 18-річний місцевий мешканець німецько-іранського походження. Внаслідок стрілянини загинули 10 людей, включно з нападником, 35 людей отримали поранення.

За кілька днів до нападу в Мюнхені, підліток-біженець з Афганістану, озброєний сокирою і ножем, поранив чотирьох людей у потязі на півдні Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: