Папа Римський: потрібно визнати, що світ перебуває в стані війни

Четвер, 28 липня 2016, 09:58

Папа Римський Франциск заявив, що всім нам потрібно визнати той факт, що сучасний світ перебуває у стані війни.

Про це він заявив під час спілкування журналістами по дорозі до Польщі, повідомляє "Радіо Ватикану".

"Не біймося промовляти вголос цю правду: світ перебуває у стані війни, тому що він втратив мир", – сказав Франциск.

Таким чином Папа відповів на питання отця Федеріко Ломбарді, директора Ватиканського прес-центру, який у своєму пролозі до спілкування понтифіка з журналістами, зазначив, що "в усіх викликає велике схвилювання… те, що діється у світі".

Продовжуючи свою думку, Папа відзначив, що сьогодні часто чуємо слово "невпевненість", брак безпеки, але справжнім словом, яке описує ситуацію, є слово "війна".

"Ми вже давно говоримо про те, що світ переживає поетапну війну. Це є війна", – додав він, пояснюючи, що великі війни минулого тисячоріччя мали свої особливості та способи їх ведення, і те що, ми переживаємо сьогодні, це також своєрідна війна.

Втім, понтифік уточнив: "Коли я говорю про війну, то говорю про неї серйозно, але не про релігійну війну. Триває війна інтересів, війна за гроші, за природні ресурси, за панування над народами: в цьому полягає війна".

"Хтось може подумати, що я говорю про релігійну війну. Зовсім ні. Всі релігії бажають миру. Війни бажають інші. Зрозуміло?" – наголосив Франциск.

Нагадаємо, в ці дні у Польщі відбуваються Світові дні молоді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.