Французькі депутати знову їдуть в окупований Крим

Четвер, 28 липня 2016, 14:29

Черговий візит французьких парламентарів у Крим є свідченням того, що санкції є не ефективними.

Про це заявив у четвер у Москві депутат національних зборів Франції Тьєррі Маріані, повідомляє "РИА Новости".

Делегація з 11 французьких парламентарів на чолі з депутатом національних зборів, екс-міністром транспорту Франції Тьєррі Маріані відвідає Крим з 29 по 31 липня.

"У складі делегації будуть присутні ті, хто вже відвідував Крим в минулий раз, а також шість осіб, які до цього не були в Криму. Я думаю, все це свідчить про те, що ті санкції, які були прийняті проти довели свою повну неефективність", — сказав Маріані в ході переговорів зі спікером Держдуми Сергієм Наришкіним.

"Французькі делегати все ще зацікавлені в тому, щоб бачити речі такими, які вони є. Я вважаю, що саме такий настрій дозволив нам прийняти – спочатку в національних зборах, а потім і в Сенаті – ініціативу щодо зняття санкцій щодо Росії", - додав французький депутат.

За словами депутата, французька делегація зустрінеться з представниками окупаційної влади Криму  Сергієм Аксьоновим, Володимиром Константиновим, прокурором Криму Наталією Поклонською і губернатором Севастополя Сергієм Меняйлом.

Раніше в МЗС Франції назвали намір французьких парламентарів відвідати окупований Крим "протизаконною ініціативою", яка не має "нічого спільного з позицією МЗС Франції, Євросоюзу та усього міжнародного співтовариства".

Нагадаємо, група французьких депутатів на чолі з Тьєррі Маріані у другій половині липня минулого року здійснила візит до анексованого Криму. Поїздка викликала несхвальну реакцію і в МЗС Франції, і в МЗС України. 

Варто зауважити, що більшу частину французької делегації склали депутати від партії екс-президента Франції Ніколя Саркозі "Республіканці".

СБУ заборонила в’їзд в Україну всім  французьким депутатам, що їздили до Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.