Баварія найме 2 тисячі додаткових поліцейських

Четвер, 28 липня 2016, 17:43

Після терактів у Баварії земельний уряд прийняв нову концепцію безпеки. Щоб краще захистити населення, було вирішено на дві тисячі осіб збільшити кількість поліцейських.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Херрманн представив у четвер, 28 липня, на прес-конференції програму "Безпека силовими методами". Політик заявив, що уряд федеральної землі має намір відповісти на сьогоднішні загрози значним зміцненням поліції і спецслужб.

До 2020 року чисельність поліції в Баварії зросте на дві тисячі осіб - на 500 нових співробітників на рік. Буде покращено матеріальне забезпечення поліції. Передбачається оснастити поліцейських броньованим транспортом, сучасними видами табельної зброї, а також бронежилетами і шоломами, здатними захистити від куль, випущених з автомата.

Буде розширена система відеоспостереження у громадських місцях і особливо в поїздах. Засудженим за екстремізм, які відбули термін, буде наказано носити так звані "електронні браслети" для контролю за їх переміщеннями.

Урядовий кабінет знову підняв питання про створення транзитних зон для мігрантів, яких не пропустять в країну без підстав для отримання притулку. В таких зонах обробка клопотань про політичний притулок від громадян країн безпечного походження має проводитися в прискореному порядку. Цю пропозицію було відхилено в 2015 році соціал-демократами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.