В Кабміні кажуть, що Сербія підтвердила територіальну цілісність України

П'ятниця, 29 липня 2016, 08:20

Сербія підтвердила свою підтримку територіальної цілісності України.

Про це заявив премʼєр-міністр Сербії Александр Вуйчич під час зустрічі з віце-премʼєром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Сербія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Наша позиція однозначна. І  це рішення залишатиметься незмінним. Питання кордонів – для нас також нелегке та болюче", – заявив сербський премʼєр.

Зі свого боку Климпуш-Цинцадзе також запевнила сербську сторону, що Україна підтримує територіальну цілісність Сербії та діалог між Белградом і Приштиною, а також необхідність виконання Брюссельських домовленостей.

Варто додати, що Сербія висловила підтримку мінських домовленостей і високо оцінила внесок українських миротворців у досягненні безпеки та стабільності в Косові.

"Ми вдячні за роботу українських військових у Косові. Ці люди підтримують порядок та охороняють спокій сербів", – відзначив міністр оборони Сербії Зоран Джорджевич.

В свою чергу, міністр закордонних справ пан Івіца Дачич наголосив на необхідності підписання низки угод для посилення торгівельних відносин. Так, наразі "Україна залишилася єдиною європейською країною, з якою Республіка Сербія не має угоди про вільну торгівлю".

Також під час зустрічі сторони домовилися про те, що керівництво Сербії розгляне можливість збільшення кількості днів безвізового перебування громадян України на території Сербії з 30 до 90 протягом 6 місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.