США: слова Росії щодо України суперечать її діям

П'ятниця, 29 липня 2016, 11:29

В дипломатичному відомстві США підкреслюють, що заяви Росії щодо прагнення до миру в Україні розходяться з реальними подіями.

Про це заявив посол США при ОБСЄ Даніел Байєр під час телефонного спілкування з європейськими журналістами в рамках комунікаційного проекту Brussels hub, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Він підкреслив, що зараз через дії Росії різко виросла кількість обстрілів з території, контрольованої сепаратистами, та кількість жертв.

"Ситуація загострилася до рівня, якого ми не бачили протягом року", - наголосив посол США.

"На словах Росія каже про бажання врегулювання конфлікту та про підтримку перемир’я.

Та водночас на ділі ми бачимо продовження постачань зброї та триваючу підтримку бойовиків, ми бачимо обмеження роботи СММ, ми бачимо атаки на автомобілі місії", - додав він.

Його колега, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, що також брав участь у спілкуванні, додав, що наразі РФ має план дій для врегулювання конфлікту, але не виконує його.

"Мінський протокол, підписаний в вересні 2014 року, містить все необхідні кроки виходу з конфлікту. Ми маємо цю формулу, цей план дій протягом 2 останніх років.

 Єдина проблема – політична воля", - вважає він.

Як повідомляла "Європейська правда", в п’ятницю в США заявили, що ліквідація "Кримського федерального округу" РФ не змінить санкції, впроваджені раніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.