ЄС наступного року може зняти санкції з одного сектору економіки РФ – ЗМІ

П'ятниця, 29 липня 2016, 19:28

ЄС не буде відразу скасовувати санкції проти РФ, але наступного року може бути прийняте рішення про їх зняття щодо одного з секторів російської економіки.

Про це пише Reuters з посиланням на дипломата з країни, яка виступає за збереження санкцій.

"Стає все важче тримати лінію (збереження санкцій – ред.)" - сказав дипломат.

"Ймовірно санкції не будуть скасовані відразу, але наступного року може бути рішення зняти їх з одного сектору" - додав він.

Як зазначається, тактикою Кремля на міжнародному рівні є робити Київ винним у відсутності прогресу у виконанні Мінських угод. І деякі дипломати кажуть, що цю думку можуть підтримати і в країнах, які виступають за санкції.

"Один зі сценаріїв полягає у тому, що ті країни, які хочуть скасування санкцій скажуть: Україна не робить достатньо для виконання Мінських угод. Це буде правдою, але ця правда стосуватиметься і Росії. Однак це може стати приводом для зняття санкцій" - зазначив дипломат.

Як відомо, ЄС на початку цього місяця продовжив економічні санкції до кінця січня 2017 року. Перед цим окремі країни ЄС заявляли, що автоматичного продовження санкцій не буде і потрібні серйозні дискусії з цього питання.

Дипломати ЄС стверджують, що тактика Росії, яка полягає у лобіюванні власних інтересів у південних південно-східних членах ЄС починає серйозно підривати єдність у блоці з цього питання.

"Росія постійно намагається знайти спосіб обійти санкції, орієнтуючись на країни, які виступають за більш м’який підхід" – сказав дипломат з іншої країни, яка також виступає за збереження санкцій.

"Результатом є те, що ми бачимо все більше і більше країн говорять, що ми повинні проаналізувати санкції, оцінити, який вплив вони мають і переглянути їх знову," – додав він.

Італія, Греція, Угорщина, Кіпр, Словенія, Словаччина та Болгарія були одними з головних цілей Москви, кажуть дипломати.

Крім того, єдність ЄС у питанні санкцій під загрозою з боку країн, які найбільше постраждали від російських контр санкцій.

Разом з тим, зазначає агентство, немає жодних ознак того, що будуть скасовані санкції, введені у зв’язку з анексією Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.