Уряд Вірменії підтвердив звільнення лікарів-заручників

Неділя, 31 липня 2016, 10:34

Міністерство охорони здоровʼя Вірменії офіційно підтвердило, що медичні працівники, які були захоплені в заручники озброєною групою, яка захопила територію полку патрульно-постової служби поліції в Єревані, звільнені.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Можу підтвердити, що вони на волі, подробиці будуть повідомлені пізніше", – сказала прес-секретар МОЗ Вірменії Анаіт Айтаян.

Також повідомляється, про те, представник опозиційної ініціативи "Установчий парламент" Варужан Аветісян заявив місцевим ЗМІ, що медики добровільно покинули територію.

"Насильно їх ніхто не утримував. Вони були свободи у своїх рішеннях і пересуванні", - сказав він.

Окрім того, представник опозиції також спростував інформацію про те, що в суботу 30 липня загинув 30-річний поліцейський, який нібито був убитий пострілом з боку угруповання.

"З нашої сторони зазначена ними (владою) територія (де був убитий поліцейський) не проглядається. Ми не вбивали його. Можливо, він був убитий безладної снайперської стріляниною з боку самих правоохоронців", - сказав він.

Варто додати, в ніч з суботи на неділю у столиці Вірменії Єревані відбулася чергова масова акція протесту.

Як повідомила "Українська правда", в акції взяли участь близько двох тисяч осіб. Один з учасників протестної акції здійснив спробу самоспалення.

Раніше повідомлялося, що шістдесят осіб госпіталізовано в результаті розгону поліцією демонстрацій навколо території захопленого озброєним угрупуванням поліцейського полку в Єревані.

Нагадаємо, напад на відділення полку патрульно-постової служби було скоєно в Єревані 17 липня.

При цьому був убитий поліцейський і поранені чотири людини. Озброєні люди взяли в заручники сімох людей і вимагали звільнення координатора опозиційної організації "Установчий парламент" Жирайра Сефіляна, заарештованого за звинуваченням в незаконному придбанні та зберіганні зброї.

Із захопленої будівлі поліції згодом були звільнені всі заручники.

Крім того, опозиціонери зажадали відставки влади країни і формування нового уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.