Ot Vinta не пустили, щоб "не допустити бійки у Варшаві" – МВС Польщі

Понеділок, 4 липня 2016, 11:55

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак прокоментував інцидент з забороною на вʼїзд до країни українському гурту Ot Vinta і наголосив, що рішення про заборону на вʼїзд стосувалося забезпечення "громадського порядку".

Про це повідомляє TVN24.

"Причини (заборони на вʼїзд українським музикантам) стосувалися забезпечення громадського порядку", - сказав він.

Як відомо, заборона на вʼїзд до Польщі для Ot Vinta (для виступу на фестивалі у Варшаві) від 3 липня стала другою забороною на виступ гурту на території Польщі за останні кілька днів.

Перед цим, влада східного польського міста Перемишль заборонила концерт гурту, запланований на 2 липня під час фестивалю "Ніч на Івана Купала".

Гурт мав виступити на запрошення Обʼєднання українців у Польщі.

Тоді концерт було скасовано через наполягання місцевої організації вболівальників футбольного клубу "Полонія", представники якої звинуватили музикантів у "просуванні бандерівської ідеології".

На думку Блащака, організатори фестивалю, які домовилися про виступ Ot Vinta у Варшаві, мали на меті "перенести бійку з Перемишля до Варшави".

"Я думаю, що організатор цього заходу побажав перенести бійку з Перемишля до Варшави", – відзначив він.

"В контексті саміту НАТО, і в контексті того, що за тиждень ми відзначатимемо 73-ю річницю геноциду на Волині, вчиненого українськими націоналістами, я не погоджуся на те, щоб якимось чином громадський порядок, за який я відповідальний, а також безпека громадян нашої країни були під загрозою", – резюмував очільник польського МВС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: