Єврокомісія внесла пропозицію підписати угоду про вільну торгівлю з Канадою

Вівторок, 5 липня 2016, 17:38

Європейська комісія офіційно внесла пропозицію до Раді ЄС про підписання та укладення угоди про вільну торгівлю між ЄС і Канадою, відому як Всебічна економічна і торговельна угода або CETA.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

"Для забезпечення швидкого підписання і тимчасового застосування, Єврокомісія вирішила запропонувати CETA як "змішану" угоду. За допомогою цього кроку Комісія робить свій внесок, щоб угода була підписана під час наступної зустрічі Канада-ЄС на вищому рівні в жовтні", - йдеться у повідомленні.

Отримавши "зелене світло" від Ради ЄС і після згоди Європарламенту можна буде тимчасово застосовувати угоду.

З першого дня угоди будуть скасовані практично всі мита, що має заощадити фірмам ЄС сотні мільйонів євро в рік і це має призвести до зниження цін і розширення вибору товарів, імпортованих з Канади.

 "Угода з Канадою є важливою віхою в європейській торговельній політиці. Це найбільш амбітна угода, яку ЄС коли-небудь укладав і вона поглибить наші давні відносини з Канадою… З суто юридичної точки зору, комісія вважає, що дана угода підпадає під виключну компетенцію ЄС. Однак політична ситуація в Раді ЄС зрозуміла, і ми розуміємо необхідність рекомендувати "змішану" угоди, з метою забезпечення якнайшвидшого підписання", - сказала єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальстрем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.