Комітет Європарламенту 7 липня голосуватиме щодо безвізу для України

Середа, 6 липня 2016, 12:19

Комітет Європарламенту у закордонних справах 7 липня розгляне питання щодо надання безвізового режиму для громадян України.

Про це свідчить порядок денний засідання на сайті Європарламенту.

Доповідачем з питання скасування візового режиму для України буде польський євродепутат Яцек Саріуш-Вольський.

Слід зазначити, що комітет ЄП у закордонних справах має лише допоміжну роль у схваленні безвізового режиму. Головним є комітет з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE). За даними джерел ЄвроПравди, голосування цього комітету може відбутися 20 липня.

26 травня доповідач з українського питання у LIBE Марія Габріель, представляючи в Брюсселі плани своєї роботи, не уточнила, коли вона має намір представити доповідь на розгляд в Європарламенті, а також критично відгукнулася щодо мігрантів з України.

Згодом вона заявила, що не має наміру затримувати підготовку української доповіді і ставить жорсткі питання для того, щоби зняти всі питання щодо доцільності скасування візового режиму.

Як повідомлялося, країни ЄС відклали схвалення рішення щодо надання безвізового режиму для України, Грузії та Косово до вересня.

Детально про ситуацію із запровадженням безвізового режиму читайте в статті "Як поверталися візи: детально про те, чому та як надовго відкладено безвізовий режим".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.