Рада Тоскани, що просить про скасування санкцій, все ж засудила анексію Криму

Середа, 6 липня 2016, 20:55

В рішенні ради італійського регіону Тоскана, окрім заклику до роботи над скасуванням економічних санкцій проти РФ, є також фрази про незаконну та не неприйнятну анексію Криму.

На цьому наголошує посол України в Італії Євген Перелигін у своєму коментарі щодо рішення регіональної ради.

На його думку, пункт щодо санкцій "виписано в суто тосканському стилі ( і нашим і вашим)", оскільки регіональний парламент не закликав уряд напряму до їх скасування, а "заохотив ініціативи", які приведуть до зняття торгівельних обмежень.

При цьому, на відміну від рад провінцій Венето, Лігурія та Ломбардія, тосканські депутати не стали робити заяви про "російський Крим". Навпаки, вони навели у своєму рішенні загальноєвропейську позицію щодо незаконних дії РФ.

Посол Перелигін наводить переклад даного пункту резолюції:

"Регіональна рада взяла до уваги заяви керівника дипломатії ЄС Федеріки Могеріні,... де зазначається, що ЄС твердо виступає за суверенітет та територіальну цілісність України та не визнає приєднання Криму до Росії, продовжуючи рухатись у напрямку посилення санкцій та наголошує, що Європейський Союз визнає та продовжує засуджувати це порушення міжнародного права. Йдеться про прямий виклик міжнародній безпеці з важкими наслідками для міжнародного правопорядку".

Як повідомлялося, в середу Регіональна рада Тоскани ухвалила резолюцію про скасування санкцій проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.