ЄС почав антидемпінгове розслідування проти виробників сталі 5 країн

Четвер, 7 липня 2016, 12:16

Європейська комісія розпочинає антидемпінгове розслідування щодо імпорту гарячекатаного прокату, легованої та нелегованої сталі з Росії, Бразилії та трьох інших країн.

Про це повідомляє Reuters.

У заяві Єврокомісії з цього приводу йдеться про те, що розслідування стосуватиметься продукції, яка надходила з вказаних країн на ринок ЄС у період з 1 липня 2015 року по 30 червня 2016 року.

Під розслідування окрім продукції з РФ та Бразилії потрапила сталь з Сербії, України та Ірану. Компанії було дано 15 днів, щоб звернутися до ЄС з їх деталі.

Розслідування розпочинається після розгляду заяви Європейської асоціації виробників сталі (Eurofer), яка надійшла до ЄК у травні цього року.

"Заявник надав докази того, що імпорт товару, який є предметом розслідування з боку відповідних країн в цілому збільшився в абсолютному вираженні та в частках ринку," – йдеться у повідомленні ЄК.

Нагадаємо, в лютому цього року Єврокомісія ухвалила рішення про запровадження антидемпінгових мит проти російських та китайських виробників сталі після розгляду скарги європейської асоціації виробників сталі Eurofer.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.