Єврокомісія запускає процедуру санкцій проти Іспанії і Португалії через дефіцит

Четвер, 7 липня 2016, 17:58

Єврокомісія розпочала формальні дисциплінарні процедури проти Іспанії та Португалії через надмірний дефіцит їх бюджетів у 2014 і 2015 роках, які можуть призвести до санкцій.

Про це повідомляє Reuters.

У Єврокомісії заявили, що дефіцит бюджетів обох держав був вищий за 3% від ВВП протягом двох останніх років і країнам не вдалося виправити ситуацію в короткий строк.

Обидві країни наразі опинилися під ризиком штрафних санкцій і призупинки фінансування з фондів ЄС, якщо не зможуть довести, що правила були порушені через "виняткові економічні обставини".

На Іспанію та Португалію, може бути накладений штраф у розмірі 0,2% від ВВП, якщо надмірний дефіцит не буде знижено. Однак досі такі санкції ще не накладалися.

Очікується, що міністри фінансів країн ЄС приймуть рішення щодо рекомендації Єврокомісії на засіданні 12 липня. Вони можуть відкинути рекомендацію ЄК тільки кваліфікованою більшістю, тому, як зазначає агентство, малоймовірно, щоб Рада протистояла оцінці Єврокомісії. Після рішення Ради ЄС, Єврокомісія протягом 20 днів внесе пропозицію щодо санкцій.

Таким чином Іспанію та Португалію можуть оштрафувати вже до 27 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: