У Німеччині увʼязнили п'ятьох ісламістів

П'ятниця, 8 липня 2016, 09:06

Німецький суд ухвалив рішення про увʼязнення пʼятьох колишніх бойовиків ісламістського угрупування "Аш-Шабаб".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Верховний земельний суд у Франкфурті-на-Майні засудив п'ятьох колишніх членів радикального ісламістського угруповання "Аш-Шабаб" до тюремних термінів від 3,5 до 5 років. Шостого обвинуваченого засудили на два роки позбавлення волі, проте цей вирок був замінений на 5 років умовно", – йдеться у повідомленні.

Про засуджених відомо, що всі вони  є громадянами Німеччини. Троє з ісламістів – брати сомалійського походження, ще один підсудний - їх родич, уродженець Саксонії, і п'ятий - їх друг сім'ї з туніськими корінням.

Слідство встановило, що всі злочинці були пов'язані з боннськими колами ісламістів, "їх світогляд радикалізувався під впливом ісламістського проповідника".

Відомо також, що п'ятеро оловіків у квітні-жовтні 2012 року їздили з Бонна в Кенії (деякі з дружинами й дітьми), а звідти до Сомалі.

У 2013 році вони приєдналися до угруповання "Аш-Шабаб", проте через рік вирішили порвати з цією джихадстській організацією.

У справі проходив і шостий звинувачений, також громадянин ФРН сомалійського походження, який лише сподівався вступити в "Аш-Шабаб", проте в Сомалі його прийняли за іноземного шпигуна і протягом декількох місяців піддавали тортурам.

Раніше повідомлялося, що суд Бельгії засудив  членів осередку джихадистів, затриманих у січні 2015 року в у місті Верв'ю на сході країни, на тюремні терміни від 8 до 16 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.