Саміт НАТО закликав РФ виконувати Мінські угоди і не дестабілізувати Донбас

Субота, 9 липня 2016, 18:27

Росія, як сторона, що підписала Мінські угоди, несе суттєву відповідальність за їхнє повне виконання.

Про це йдеться у тексті Варшавської декларації, прийнятої за підсумками саміту НАТО.

"Незважаючи на свої заяви про прихильність Мінським домовленостями, Росія продовжує свою навмисну дестабілізацію Східної України в порушення міжнародного права", - йдеться у документі.

У декларації підкреслюється, що Росія продовжує поставляти зброю, техніку та персонал, а також фінансову та іншу допомогу групам бойовиків.

"Ми закликаємо Росію утриматися від агресивних дій і використовувати свій значний вплив на бойовиків для виконання своїх зобов'язань в повному обсязі, особливо, щоб забезпечити дотримання режиму припинення вогню, реалізацію заходів по зміцненню довіри і роззброєння", - зазначається у тексті.

НАТО також відзначило відданість  мирному врегулювання конфлікту насході України, який забрав майже 10 тисяч життів, і реінтеграцію території Донецької і Луганської областей, контрольованих проросійськими бойовиками.

"Це вимагає повного виконання Мінських домовленостей про повне припинення вогню і перевірений на міжнародному рівні відвід озброєнь. Ми закликаємо всі сторони повністю дотримуватися зобов'язань, які вони підписали", - йдеться в тексті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.