У НАТО заявили, що не ставлять під питання членство Туреччини

Середа, 10 серпня 2016, 14:04

Питання членства в НАТО не стоїть на порядку денному, як про це повідомляли деякі ЗМІ після невдалої спроби державного перевороту в країні.

Про це йдеться у заяві речниці генсека НАТО Оани Лунгеску.

"Туреччина є важливим союзником, вносить істотний внесок у спільні зусилля НАТО. Туреччина приймає активну участь у прийнятті спільних рішень у час, коли ми стикаємося з найбільшими проблемами безпеки за останнє покоління. Членство Туреччини в НАТО не ставиться під питання", - йдеться у заяві.

Лунгеску нагадала, що генсек НАТО в ніч перевороту говорив з міністром закордонних справ Туреччини, а потім з президентом Ердоганом, і рішуче засудив спроби державного перевороту, висловивши повну підтримку демократичним інститутам Туреччини.

"Він висловив підтримку обраному уряду Туреччини і віддав належне сміливості турецького народу. Він також висловив свої співчуття тим, хто втратив своє життя під час спроби державного перевороту", - зазначила вона.

У заяві також підкреслюється, що НАТО розраховує на продовження співпраці з Туреччиною, яка в свою чергу може розраховувати на солідарність та підтримку НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.