МВС Німеччини хоче посилити заходи по боротьбі з тероризмом

Четвер, 11 серпня 2016, 07:44

Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр має намір домогтися підписання декларації, що сприяє підвищенню рівня безпеки в країні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Конкретні заходи будуть представлені головами МВС федеральних земель, очолюваних представниками партій ХДС і ХСС.

У проекті декларації містяться такі пункти, як заборона на носіння нікабу і паранджі, прискорення депортації мігрантів, збільшення кількості поліцейських до 2020 року на 15 тисяч і поліпшення їх озброєння, можливість вести розслідування проти 14-річних підлітків, участь збройних сил в операціях усередині країни в разі терактів і скасування подвійного громадянства.

"Ми не визнаємо цього роздвоєння лояльності. Тим, хто хоче брати участь у політиці іноземних держав, ми пропонуємо залишити Німеччину", - йдеться в документі.

Обговорюється також можливість скасування лікарської таємниці - лікарів хочуть зобов'язати повідомляти правоохоронним органам про пацієнтів, які розповідають про свої наміри скоїти злочин.

За словами Томаса де Мезьера, він згоден не з усіма пунктами проекту декларації. Документ також піддала різкій критиці Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) - партнер блоку ХДС/ХСС з урядової коаліції. Віце-канцлер ФРН і лідер СДПН Зігмар Габріель вже підкреслив, що його партія не підтримає пропозицію про скасування подвійного громадянства. "Це був би абсолютно неправильний сигнал", - сказав Габріель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.