США у відповідь на звинувачення РФ закликали повернути Крим Україні

Четвер, 11 серпня 2016, 08:03

Позиція США щодо Криму лишається незмінною, і спроби Росії звинуватити Київ в терорі лише відволікають від головної проблеми – повернення окупованого півострова Україні.

Про це заявила прес-секретар Держдепу США Елізабет Трюдо під час щоденного брифінгу.

"Ми не хочемо, щоб нас відволікали від основної проблеми, яка полягає не лише в російській окупації і анексії Криму, а і в тривалій агресії РФ на сході України", - сказала вона.

"Наш погляд на Крим добре відомий. Крим є і завжди буде частиною України. Ми засуджуємо і закликаємо до негайного припинення російської окупації Криму, і наші санкції , пов’язані з анексією Криму, будуть залишатися на місці, поки Росія не поверне півострів Україні" - наголосила Елізабет Трюдо.

При цьому вона порадила звертатися безпосередньо до уряду України для отримання відповіді про нібито попереджені теракти в Криму.

"Крим це Україна. На предмет розмов чи запитань щодо того, що відбувається в Криму, ми хотіли б направити вас до уряду України" - заявила прес-секретар Держдепу.

Раніше президент РФ Володимир Путін звернувся до США і ЄС із закликом звернути увагу на дії української влади, яка нібито перейшла до організації терактів в Криму.

На таку заяву відреагував і посол України в США Валерій Чалий.

"У Кремлі зверталися до США зреагувати на їх провокації в українському Криму? Будь ласка - отримайте. Все послідовно, чітко і не залишає ніяких сумнівів у твердій позиції офіційного Вашингтона" - написав він у Facebook з посиланням на заяву Трюдо.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.