Сфабриковані звинувачення РФ викликають велике занепокоєння - МЗС Литви

Четвер, 11 серпня 2016, 10:36

Міжнародне співтовариство дуже стурбоване сфабрикованими Росією звинуваченнями, що Україна нібито спробували вторгнутися в Крим і спричинила загибель двох російських офіцерів.

Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс у телефонній розмові із українським колегою Павлом Клімкіним, повідомляє сайт литовського відомства.

"Методи провокацій і звинувачення Росії загрожують "Нормандському формату" і є серйозною перешкодою для міжнародних зусиль з припинення зовнішньої агресії і військових дій на сході України. Міжнародне співтовариство повинно дуже серйозно реагувати на такі сфабриковані звинувачення і запобігти будь-яким подальшим провокаціям з боку Росії, якщо такі плануються", - сказав Лінкявічюс.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

США у відповідь на звинувачення Росії закликали не відвертати увагу від основного питання – того, що Росія анексувала Крим, і необхідності повернення півострова Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.