ЄС досі не оприлюднив офіційну позицію щодо подій в Криму

Четвер, 11 серпня 2016, 14:03

Брюссельські журналісти глузують з того, що Європейський союз станом на другу годину дня 11 серпня так і не оприлюднив свою позицію щодо подій в Криму та на адмінкордоні Криму з материковою Україною.

"Європейська правда" також звернулася до структур ЄС за коментарем з цього питання та чекає на відповідь.

Зазначимо, що під час щоденного брифінгу в речники Єврокомісії не робили заяв щодо ситуації в Україні, прес-релізів зовнішньополітичної служби ЄС.

Поза тим, журналісти, що висвітлюють тематику ЄС, звернули увагу, що Європейська служба зовнішніх дій (ЄСЗД) знайшла можливість прореагувати з іншого приводу.

"Щойно надійшла заява від ЄСЗД. Щодо подій цього тижня в Україні? Ні. Про свободу слова та ЗМІ на Мальдівах", - пожартував брюссельський кореспондент The Wall Street Journal Лоренс Норман.

Оновлено: вже після розголосу в ЗМІ один з речників ЄС зв'язався з WSJ та дав короткий коментар: "Наразі немає жодних незалежних підтверджень звинувачень, що лунають з боку РФ", повідомив Норман в твіттері. Особа речника не уточнюється.

Зазначимо, що США в ніч на четвер прокоментували кримські події - у відповідь на звинувачення РФ Держдеп закликав повернути Крим Україні і наголосив, що і спроби Росії звинуватити Київ в терорі лише відволікають від вирішення цієї проблеми.

Як відомо, у середу російська ФСБ розповіла про нібито дві спроби нападу українських військових на Крим. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи цю заяву, звинуватив владу України в терорі. Україна спростовує всі звинувачення.

Детальніше про ці події читайте в колонці: "Аналіз подій на кордоні з Кримом: чому заяви Путіна не є частиною плану з нападу на Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.