В НАЗК кажуть про службову підробку рішення про зупинку e-декларування

Субота, 13 серпня 2016, 15:10

 Державна служба спеціального зв’язку відмовила у видачі сертифікату безпеки системи електронного декларування, не маючи зауважень.

Про це заявив член Національної агенції з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка.

"Експертна комісія відмовила у видачі атестату, не маючи зауважень. Це службова підробка, злочин", - сказав він, відповідаючи на запитання ЄП.

Як написав Рябошапка на своїй сторінці у Facebook, станом на 14.30 суботи зауваження Держспецзв'язку до НАЗК так і не надійшли.

"За нашими даними, їх саме зараз народжують в муках", - зауважив Рябошкапка.

"А це, до речі, склад кримінального злочину: як експертна комісія відмовила у видачі атестату, не маючи перед собою тексту зауважень? На підставі чого? Це явно має ознаки службового підроблення", - обурився він.

Інформацію про те, що ДССЗЗІ поки не надала своїх зауважень, підтвердив також директор ТОВ "Міранда", що є розробником програмного комплексу е-декларування.

Нагадаємо, раніше голова Національної агенції із питань запобігання корупції Наталія Корчак заявила, що подання декларації не буде здійснюватися до отримання комплексного сертифікату захисту інформації.

Як відомо, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації ДССЗЗІ в п’ятницю ввечері повідомила про відмову у сертифікації комплексу збирання та обробки електронних декларацій.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко оприлюднив відкрите звернення до "всіх, від кого залежить вчасний старт електронного декларування", в якому виключив можливість перенесення запуску системи.

Як повідомляла "Європейська правда", початок повноцінної роботи НАЗК, включно із системою електронного декларування, лишається ключовою перепоною для впровадження безвізового режиму.

Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ. 

Раніше Євросоюз виступив із офіційною заявою про те, що Київ має забезпечити повноцінний запуск електронного декларування 15 серпня.

В ООН також заявили, що здивовані затримкою e-декларування нібито через "питання безпеки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.