Держспецзв'язок обурений через тиск та захищає позицію щодо е-декларацій

Субота, 13 серпня 2016, 21:24

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації (ДССЗЗІ) оприлюднила заяву, в якій запевнило у коректності рішення про відмову у атестаті системи захисту електронного декларування.

Текст заяви опублікований в суботу ввечері на сайті державного органу.

"Глибоке обурення викликають висловлювання окремих посадовців НАЗК, які намагаються перекласти свою особисту відповідальність за незавершений і незахищений продукт на державних експертів", - заявляють у відомстві.

"Вважаємо неприпустимим подібний тиск на посадовців та експертів Держспецзв’язку які свідомо прийняли непросте але неупереджене правове та відповідальне рішення у чіткій відповідності до закону", - йдеться в заяві.

В повідомленні не уточнюється, до кого саме служба має претензії, але можна припустити, що Держспецзв’язок відреагував на заяви заступника голови НАЗК Руслана Рябошапки.

Зокрема, Рябошапка підтвердив, що ДССЗЗІ присвоїло своїм висновкам гриф обмеженого доступу, тим самим – закрило неможливим виправлення помилок компанією-розробником програмного забезпечення. Також він повідомив, що відмова у атестації системи декларування ґрунтується на фіктивних проблемах, а створення документу в ДССЗЗІ супроводжувалося службовою підробкою.

 Водночас, ДССЗЗІ у своїй заяві "закликала як найшвидше усунути виявлені недоліки для  повторного проведення експертизи та отримання атестату відповідності".

В документі також повторюється перелік претензій Держспецзв’язку до комплексу електронного декларування, про які відомство повідомляло в п’ятницю ввечері.

Як повідомляла "Європейська правда", початок повноцінної роботи НАЗК, включно із системою електронного декларування, лишається ключовою перепоною для впровадження безвізового режиму.

Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.