Депутат Ар’єв звернувся до ГПУ через зрив повноцінного запуску е-декларацій

Вівторок, 16 серпня 2016, 13:09

Народний депутат Володимир Ар’єв звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка щодо зриву повноцінного запуску е-декларування.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

У своєму зверненні депутат відзначає, що запуск системи електронного декларування без сертифікації Держспецзв’язком може розцінюватися як дозвіл на безкарне приховування незаконних доходів.

"Формальний підхід до питання сертифікації з боку вищевказаних установ дуже нагадує саботаж процесу електронного декларування, що призводить до тяжких наслідків для нашої держави та містить ознаки ст. 367 Кримінального кодексу" , - йдеться у тесті запиту.

Ар’єв просить перевірити вказані порушення закону та, у разі виявлення порушень, відкрити кримінальні провадження.

Як повідомлялося, опівночі 15 липня сайт Національного агентства із запобігання корупції відкрив доступ до інтерфейсу електронного декларування.

Водночас, як повідомляла Європейська правда, через відсутність атестату захисту інформації ці декларації не можна використовувати як доказ в суді. Відповідно, посадовців, що опублікують неправдиву інформацію про свої статки, неможливо буде притягнути до відповідальності.

У Євросоюзі заявили, що система електронних декларацій має отримати сертифікацію, адже це головна умова, за якої вона допоможе у боротьбі з корупцією.

Детальніше про ситуацію, що склалася - в статті "Хто зірвав електронне декларування статків: хронологія та документи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.