Ближчими днями знімуть посла в Чехії і призначать – у Словаччині

Середа, 17 серпня 2016, 16:27

До кінця поточного тижня очікується указ про відставку скандального посла України в Чехії Бориса Зайчука, окрім того, невдовзі готується призначення нового посла замість Олега Гаваші, звільненого через можливу причетність до контрабанди.

Про це "Європейській правді" розповіло джерело, наближене до ухвалення рішень в адміністрації президента.

"Питання про відставку Зайчука вирішене, указ буде ближчими днями", - заявив співрозмовник видання.

За інформацією "Європейської правди", вже визначений майбутній посол України, він володіє чеською мовою і зараз також очолює диппредставництво в державі в одній з держав, яку вважають другом України. Агреман на його призначення вже отриманий.

Відповідно, після цієї ротації Києву знову доведеться шукати кандидата на посольську посаду.

Також джерело підтвердило, що ближчим часом має бути вирішено питання із призначення посла України у Словаччині замість Олега Гаваші. Як повідомляла "Європейська правда", Гаваші був відправлений у відставку на початку червня, після того, як виявився причетним до гучного скандалу, пов'язаного із контрабандою цигарок.

Як відомо, 23 травня громадянин України в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу.

Ним виявився Сергій Ліщишин, котрий є чоловіком першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин.

Ім’я того, хто обійме посаду посла у Словаччині, не розголошується; відомо, що це – кар’єрний дипломат, що має досвід роботи у регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.