Заява НАЗК щодо е-декларування містить неправдиві факти - Рябошапка

Середа, 17 серпня 2016, 19:37

Заява Національного агентства з питань запобігання корупції про запуск електронного декларування в "тестовому режимі" містить низку неправдивих фактів.

Про це йдеться у заяві одного з членів НАЗК, Руслана Рябошапки, який голосував проти цього рішення.

За словами Рябошапки, неправдивими є твердження, що розробник програмного забезпечення нібито відмовився усунути недоліки програмного забезпечення і нібито визнав недоліки, що стосуються модулів інтеграції з іншими реєстрами.

"Голова Агентства сама визнала, що недоліків немає, адже інформація надійно захищена і система готова до роботи. Представники розробника програмного забезпечення ТОВ "Міранда" ніколи не відмовлялися від співпраці ні з НАЗК, ні з ДССЗЗІ", - зазначив Рябошапка.

Він зазначив, що також не відповідає дійсності інформація, нібито розробник визнав і погодився усунути недолік, пов'язаний із передачею у власність апаратного забезпечення системи.

"Іншими словами, "Міранда" має купити сервери у власника та подарувати їх НАЗК. Справа в тому, що ПРООН орендувало сервери у третьої компанії на користь НАЗК, для того щоб на них встановити програмне забезпечення. Тепер мої колеги хочуть щоб "Міранда" їх купила чи вкрала та передала у власність НАЗК?", - написав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.