Польська прокуратура розслідує повітряний інцидент за участі росіянина

Вівторок, 2 серпня 2016, 20:45

Окружна прокуратура у польському Ченстохові займеться справою про інцидент під час Світових днів молоді. Йдеться про порушення повітряного простору над Краковом 29 липня за участю росіянина.

Про це повідомляє Радио Польша.

Російський пілот, який летів з Чехії в Радом, не поставив до відома про свій політ польський командно-диспетчерський пункт.

Винуватець інциденту є одним з учасників ХІІ Чемпіонату світу з авіаційної акробатики, який 5 серпня відбудеться в польському місті Радом.

Росіянин летів з території Чехії, де готувався до змагань, його літак порушив закритий на період проведення Світових днів молоді повітряний простір над Краковом.

"Після невдалої спроби зв'язатися з пілотом, літак був перехоплений двома винищувачами F16", - заявив прес-секретар чемпіонату Даріуш Осей.

Пілоти винищувачів по радіо наказали росіянину приземлитися в Садках. Російський літак "заарештували" і закрили в ангарі. Після обшуку машини пілот був звільнений.

Під час Світових днів молоді та візиту Папи Римського Франциска польські спецслужби, а також армія перебували в стані підвищеної готовності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.