В УСС кажуть, що не робили фальшивий електронний ключ Рябошапки

Субота, 20 серпня 2016, 19:53

Державна компанія "Українські спеціальні системи" (УСС) заперечує інформацію про свою причетність до виготовлення фальшивого ключа на ім’я члена НАЗК Руслана Рябошапки.

Про це йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці Держспецзв’язку, дочірньою компанією якого є УСС.

"За час функціонування центру сертифікації ключів ДП "УСС", з 2014 по теперішній час, громадянин Рябошапка В.В. не звертався до ДП "УСС" за послугою, щодо видачі йому посиленого сертифікату відкритого ключа, тому інформація щодо можливого використання для взлому автоматизованої системи електронного декларування ключа, виданого ДП "УСС", не відповідає дійсності", - заявляє відомство.

"В базі АЦСК ДП "УСС" інформація щодо видачі громадянину Рябошапці В.В. посиленого сертифіката відкритого ключа відсутня", - йдеться в повідомленні.

Необхідно зазначити, що член НАЗК Рябошапка, від імені якого була заповнена фальшива декларація, має ініціали Р.Г., а не В.В.

Також необхідно зазначити, що інтернет-користувачі ще раніше повідомили про відкликання, а по тому – про зникнення з бази фальшивого електронного ключа на ім’я Рябошапки, сертифікованого держпідприємством УСС.

Як повідомлялося, в державному реєстрі електронних декларацій зареєстровано фальшиву декларацію від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, в якій повідомляється про отримання ним 20 млн грн від фіктивної  комерційної компанії.

Народні депутати Антон Геращенко та Іван Вінник заявили про злам системи. Водночас вони продемонстрували скріншоти, до яких мали доступ лише ті, хто заводив фальшиві дані до системи.

В неділю з'ясувалося, що підроблена електронна декларація, подана від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, була підписана не тестовим, а повноцінним електронним ключем, що був створений державним підприємством "Українські спеціальні системи" (УСС).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.