Німеччина, Італія і Франція виступають за посилення безпеки в ЄС

Вівторок, 23 серпня 2016, 08:28

Лідери Німеччини, Франції та Італії провели переговори в понеділок щодо рішення Великої Британії залишити Європейський Союз і заявили, що Європа повинна відвернутися від популістів, які звинувачують Брюссель в усіх проблемах.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи на авіаносці біля берегів італійського острова Вентотене, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і прем’єр Італії Маттео Ренці закликали до більш тісної співпраці в галузі безпеки і кращих можливостей для молоді.

"Для багатьох популістів Європа винна у всьому, що йде не так. Імміграція - це Європа винна, в економіці погано - це Європа винна. Але це не так", - сказав Ренці на спільній прес-конференції.

Переговори в понеділок ознаменували початок тижневих зустрічей Меркель з іншими європейськими урядами. Вона відвідає чотири країни і прийматиме в Берліні керівників ще восьми.

"Ми поважаємо рішення Великої Британії, але ми також хочемо ясно дати зрозуміти, що інші 27 (держав-членів) роблять ставку на безпечну та процвітаючу Європу", - заявила канцлер Німеччини.

Олланд у свою чергу підкреслив необхідність захисту ЄС від насильства шляхом посилення кордонів і обміну інформацією.

"Для безпеки нам потрібні кордони, які контролюються, і тому ми працюємо для зміцнення берегової охорони і прикордонників. Ми хочемо посилити координацію в боротьбі з тероризмом", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.