Могеріні і Ган 9 вересня здійснять візит до Туреччини

П'ятниця, 26 серпня 2016, 16:40

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні і єврокомісар з питань політики сусідства і переговорів про розширення Йоганес Ган 9 вересня відвідають Анкару – вперше з часу невдалої спроби перевороту у Туреччині.

Про це йдеться у заяві Могеріні, в якій вона висловила співчуття і підтримку Туреччині у зв’язку з терактом у місті Джизре, в якому загинули 11 людей.

Вона зазначила, що ситуація в Туреччині після перевороту буде обговорюватися з турецьким міністром у справах Європи Омаром Челіком 2-3 вересня на неформальній зустрічі глав МЗС країн ЄС у Братиславі.

"Наступна зустріч в рамках діалогу на високому рівні Туреччина-ЄС відбудеться 9 вересня, коли ми з єврокомісаром Йоганесом Ганом прибудемо до Анкари і матимемо можливість обговорити питання наших спільних зацікавленостей і занепокоєнь з міністром закордонних справ Мевлютом Чавушоглу і міністром Омаром Челіком", - йдеться у заяві.

Могеріні наголосила, що Туреччина як країна-кандидат є ключовим партнером Євросоюзу.

"Євросоюз лишається відданим ідеї співпраці з демократичною відкритою Туреччиною для вирішення спільних завдань" - заявила Могеріні.

Як повідомлялося, 1 вересня до Туреччини прибуде глава Європарламенту Мартін Шульц.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.