Туреччина висунула уряду ФРН умову допуску депутатів на базу "Інджирлік"

Понеділок, 29 серпня 2016, 17:12

Дозвіл Туреччини на візит німецьких депутатів на авіабазу "Інджирлік" буде надано, якщо уряд Німеччини дистанціюється від резолюції Бундестагу про визнання геноциду вірмен.

Про це заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє Reuters.

"Це залежить від кроків, які зробить Німеччина. Якщо вони будуть вживати необхідні заходи, ми дозволимо цей візит" - сказав він.

"Але, на жаль, ті хто маніпулює нашою історією несправедливим чином, не повинні бути допущені на базу", - зазначив Чавушоглу.

У МЗС Туреччини уточнили, що під "необхідними заходами" мається на увазі дистанціювання німецького уряду від резолюції Бундестагу про визнання геноциду вірмен і чітка позиція з непідтримки цієї резолюції.

Нагадаємо, раніше голова Бундестагу Норберт Ламмерт заявив, щовійськові бундесверу можуть залишити турецьку авіабазу "Інджирлік"через відмову влади Туреччини допустити туди німецьких парламентарів.

Як повідомлялося, турецький уряд оголосив небажаними візити німецьких політиків і депутатів на авіабазу НАТО "Інджирлік" на півдні країни для зустрічей з розміщеними там солдатами бундесверу.

На турецькій авіабазі дислоковані біля 240 військовослужбовців бундесверу, які беруть участь у кампанії проти "Ісламської держави" на розвідувальних літаках Tornado.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.