Польща не питатиме "Венеціанку" щодо закону про Конституційний суд - МЗС

Середа, 3 серпня 2016, 14:32

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не звернеться до Венеціанської комісії з приводу нового закону про Конституційний суд.

Про це повідомляє Радіо "Польща".

"Польща не має наміру звертатися до Венеціанської комісії з проханням про винесення висновку щодо нового закону про Конституційний суд", - зауважив він.

"На початку цього року ми здійснили такий жест і відчули себе обдуреними. Висновок Венеціанської комісії було вкрай одностороннім, вона сприйняла тільки одну позицію і не брала до уваги зауваження іншої сторони", - наголосив польський міністр.

"Її остаточний рапорт носить необ'єктивний характер. Що стосується змін у законі, в опозиції, Єврокомісії та Венеціанської комісії був час відреагувати і висловитися. Для нас це справа закрита", - заявив Ващиковський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія рекомендувала Польщі вжити необхідні заходи для зняття загрози верховенству права у країні протягом трьох місяців.

Раніше в ЄС заявили, що зміни до закону про Конституційний суд у Польщі, ухвалені в липні польським парламентом,викликають занепокоєння і можуть викликати офіційну реакцію Європейської Комісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.