ЄС вимагає припинити облогу Алеппо і пустити гуманітарні вантажі

Середа, 3 серпня 2016, 16:21

ЄС закликає до негайної гуманітарної паузи в бойових діях навколо сирійського міста Алеппо для забезпечення медичної евакуації та доставки медикаментів, продовольства і води.

Про це йдеться у заяві Високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні та єврокомісара з питань гуманітарної допомоги Хрістоса Стиліанідеса.

"Недавнє закриття останнього шляху постачання перетворило східне Алеппо в Сирії у де-факто території в облозі, відрізавши близько 300 тисяч людей від життєво важливої допомоги", - йдеться у заяві.

Наголошується, що без поставок продовольства, яке закінчиться протягом найближчих кількох тижнів, Алеппо може перетворитися на найбільшу гуманітарну трагедію цього конфлікту.

"Використання голоду серед цивільного населення за допомогою оточення населених пунктів, за які режим несе найбільшу відповідальність, як тактика ведення війни, суперечить міжнародному праву", - наголосили в ЄС.

Раніше повідомлялося, що опозиційні до президента Сирії Башара Асада сили розпочали масштабний наступ на південно-західні райони Алеппо, які перебувають під контролем урядових військ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.