Хакери атакували аналітичні центри США, які займаються Росією

Вівторок, 30 серпня 2016, 09:22

Минулого тижня, одне з проросійських хакерських угрупувань, що раніше атакували комп'ютерні мережі Демократичної партії США, атакували кілька аналітичні центри в Вашингтоні, орієнтованих на вивчення російської проблематики.

Про це повідомляє Defense One з посиланням на Дмитра Альперовича, засновника і керівника компанії CrowdStrike, яка займається кібербезпекою.

За інформацією Альперовича атаку здійснила група під назвою COZY BEAR, або APT29, одна з двох груп, які атакували сервери Демократичної партії США раніше.

За словами Альперовича, щонайменше п'ять організацій і 10 співробітників стали жертвами "цілеспрямованого нападу". Він не став повідомляти імена та назви центрів.

CrowdStrike попередила організації відразу після виявлення атак, тому хакери навряд чи змогли дістати якусь серйозну інформацію.

Втім, відомо, що під атаку потрапив впливовий Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS). У центрі підтвердили інформацію про атаку.

"Минулого тижня ми були під атакою, але наш невеликий колектив виявився дуже уважним. Я не буду обговорювати деталі, тому що наразі інцидент розслідується", – повідомив Ендрюй Шварц, віце-президент зі звʼязків з громадскістю.

Компанія CrowdStrike та інші фірми, що займаються кібербезпекою, вважають, що група Cozy Bear пов'язана з ФСБ Росії.

Крім атак на сервери Демократичної партії, ці хакери стоять за атаками на сайти Білого дому, Держдепартаменту та Комітету начальників штабів збройних сил США.

За іншою групою хакерів – Fancy Bear, які також атакували сервери Демократичної партії США, на думку фахівців, можуть стояти російські військові, зазначає Defense One.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.