Норвегія може вислати з країни до 15 тис. мігрантів

Вівторок, 30 серпня 2016, 11:29

Влада Норвегії планує повернути на батьківщину до 15 тис. мігрантів з числа тих, які прибули до країни минулого, 2015 року.

Про це повідомляє NRK.

За словами керівника управління з питань міграції національної поліції Норвегії Ервіка Мортена Ходжема, вже близько 9 тис. мігрантів вже повернулися додому, і цю цифру потрібно довести щонайменше до 15 тис. осіб.

Водночас, за словами директора Управління зі справ міграції Фруде Форфанга, від 12 до 15 тис. тих, хто минулого року прибув до країни, можуть подати заяву про надання притулку.

"Інтеграція тих, хто отримає притулок, стане головним завданням (для відомства) цього року, проте ще важливішим завданням вже наступного року стане добровільне повернення мігрантів додому", – написав він у своєму блозі.

За словами Форфанга, до Норвегії минулого року прибуло втричі більше мігрантів, ніж зазвичай, що створює додаткові труднощі для влади на всіх рівнях.

Раніше повідомлялося, що Норвегія готується найближчими тижнями побудувати металевий паркан на кордоні з Росією для стримування нелегальних мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.