Єврокомісар Еттінгер: при Ердогані Туреччина в ЄС не вступить

Вівторок, 30 серпня 2016, 14:23

Єврокомісар від Німеччини Гюнтер Еттінгер вважає, що вступ Туреччини в ЄС в період президентства Реджепа Тайїпа Ердогана вже неможливий.

Про це пише Krone.

"Це (вступ Туреччини до ЄС), напевно, більше питання на період після Ердогана", – сказав Еттінгер.

За нинішніх умов, Туреччину розглядати в якості "в наступному десятилітті, нереально". Втім, Еттінгер підкреслив, що Туреччина залишається для ЄС країною, з якою важливо зберігти хороші відносини, зважаючи на її геостратегічне та економічне значення.

Нагадаємо, нещодавно голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявляв, що Євросоюз повинен з жовтня цього року надати безвізовий режим для громадян Туреччини, інакше Анкара скасує укладену в березні угоду щодо біженців.

З боку турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана також лунали погрози скасувати домовленість у разі, якщо турки до жовтня не отримають можливості подорожувати до ЄС без віз.

Раніше повідомлялося, що єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган наполягає на тому, аби Анкара дотримувалася угоди з Брюсселем щодо вирішення кризи біженців незалежно від вирішення питання зі скасуванням віз для турків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.