Туреччина та РФ відновили переговори про будівництво газопроводу в ЄС

Середа, 31 серпня 2016, 10:46

Керівники російської енергетичної компанії "Газпром" 31 серпня приїдуть до Туреччини, щоб відновити переговори щодо будівництва газопроводу в ЄС - "Турецький потік".

Про це повідомляє EUobserver.

Олександр Медведєв, заступник голови правління "Газпром", повідомив, що він і генеральний директор Олексій Міллер візьмуть участь у складі російської делегації.

"Вони (переговори) насправді ведуться. Процес почався на недавній зустрічі міністра економіки Туреччини з міністром енергетики Росії. Вони домовилися про відновлення проекту. Олексій Міллер здійнсить візит у Туреччину. Я теж буду там, процес насправді триває", - сказав Медведєв.

Газопровід "Турецький потік", який планують прокласти по дну Чорного моря через Туреччину до Греції, покликаний замінити "Південний потік", газопровод з Росії в Болгарію.

Росія відмовилася від "Південного потоку", оскільки в рамках антимонопольного законодавства ЄС "Газпрому" довелося б дробити свою частку в проекті і дозволити конкуруючим фірмам використовувати газопровід.

"Турецький потік" раніше зіткнувся із критикою Єврокомісії, тому що він змусить країни ЄС, такі як Греція, побудувати дорогу інфраструктуру для підключення до проекту, і в той час відмова від діючих транзитних газопроводів в Україні.

Як повідомлялося, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що упевнений в успішній реалізації проекту "Турецький потік".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.