Командувач армією Литви готовий піти у відставку через скандал із закупівлями

Середа, 31 серпня 2016, 17:22

Головнокомандувач армією Литви генерал-лейтенант Йонас Вітаутас Жукас готовий подати у відставку через скандал навколо закупівлі Збройними силами країни кухонного приладдя за ціною у вісім разів дорожче, ніж на ринку.

Про це повідомляє портал Delfi.

"Я служу в армії, я державна посадова особа, якщо мені кидають звинувачення в тому, що я недостатньо контролював або накликав велику ганьбу на литовську армію, і я цьому причина, то я можу відразу ж розвернутися і піти, скласти свої повноваження", - заявив Жукас у Сеймі.

У Сеймі він відповідав на питання про невиправдано дорогі армійські закупівлі.

Головнокомандувач наголосив, що йдеться про штучно роздутий скандал, адже кухонного приладдя закупили на 4 тис. євро, а не на 1,6 млн. євро, як було озвучено в публічному просторі. У зв'язку з підозрами про завищену ціну армія сама вдалася до розслідування ознак корупції, закупівлі були зупинені.

Він визнав, що механізм контролю не спрацював до підписання договору, але коли з'явилися підозри, весь договір не був реалізований, а лише невелика його частина.

Нагадаємо, у вівторок Служба публічних закупівель Литви повідомила, що литовська армія, при купівлі кухонного приладдя компанії Nota bene заплатила за нього у вісім разів дорожче ринкової ціни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.