Канцлер Австрії пропонує зупинити переговори про вступ Туреччини в ЄС

Четвер, 4 серпня 2016, 10:09

Канцлер Австрії Крістіан Керн заявив, що хотів би розпочати обговорення серед глав європейських урядів припинення переговорів з Туреччиною про вступ у Європейський Союз через проблеми із демократією та економікою.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми знаємо, що демократичних стандартів явно недостатньою, щоб виправдати вступ (Туреччини до ЄС, - ред.)... економічне питання щонайменше так само важливе, тому, що турецька економіка знаходиться занадто далеко від середньоєвропейського рівня", - сказав Керн.

Коли його запитали, чи Австрія буде пропонувати припинити переговори про вступ на засіданні Європейської ради 16 вересня, Керн сказав, Австрія "почне обговорення з цього приводу. Ми попросимо альтернативної концепції".

Європейські лідери висловили стурбованість у зв'язку з репресіями президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана проти підозрюваних дисидентів після невдалої спроби перевороту, визначивши його ідею повернення смертної кари, як червону лінію, що перешкоджає приєднанню до ЄС.

Як повідомлялося, прихильники президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана в соцмережах погрожують федеральному канцлеру Австрії Крістіану Керну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.