Парламент Італії не підтримав резолюцію про скасування санкцій проти РФ

Четвер, 4 серпня 2016, 11:56

Палата депутатів Італії не підтримала проект резолюції опозиційної політичної сили "Рух 5 зірок", в якому міститься заклик до уряду Італії про "негайне скасування санкцій проти РФ".

Про це повідомив посол України в Італії Євген Перелигін на своїй сторінці в Facebook.

Натомість 3 серпня італійський парламент прийняв резолюцію із закликом до повного виконання Мінських угод з метою забезпечення стабільності Української держави.

У резолюції під назвою "Напрямки європейської та зовнішньої політики Італії у контексті останніх подій у світі" парламент рекомендує уряду країни вживати заходів для забезпечення виконання Мінських угод, що має стати головною передумовою для можливого відновлення нормальних економічних стосунків між Італією та РФ.

Резолюцію підтримали депутати "Демократичної партії", "Нового правого центру", а також окремі депутати групи "Різні".

Як повідомлялося, 6 липня регіональна рада італійської Тоскани одноголосно проголосувала за резолюцію із проханням до уряду Італії щодо подолання санкцій проти РФ.

5 липня регіональна рада Ломбардії проголосувала за резолюцію "Визнання принципу самовизначення Криму і зняття санкцій з Росії".

Раніше, 29 червня, аналогічну резолюцію прийняла регіональна рада Лігурії.

18 травня регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.