Ердоган: нам байдуже, що думають в ЄС про повернення смертної кари

Неділя, 7 серпня 2016, 13:38

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган вважає, що парламент Туреччини має обговорити повернення смертної кари незважаючи на позицію ЄС та Ради Європи.

Про це він заявив, під час візиту до міста Алі Усту, яке постраждало під час спроби перевороту 15 липня, повідомляє Anadolu.

"Парламент повинен обговорити це питання. Він не може залишатися байдужим до вимогу народу", – відзначив Ердоган.

"Що скаже Рада Європи, як до цього поставиться ЄС?. Та нехай вони займаються своїми справами. Ті, хто спробував повалити свій уряд, повинні відповісти за це. Парламент розгляне це питання. І його рішення буде визначальним", – наголосив президент Туреччини.

Ердоган також наголосив на тому, що ніхто не зможе "розколоти Туреччину".

"Вони не хочуть бачити сильну Туреччину. Їм потрібна слабка Туреччина. Вони впадають в лють, спостерігаючи за тим, як починаючи з 2003 року ми досягаємо успіхів у сфері освіти, охорони здоров'я, будуємо дороги, мости", – додав він.

Як повідомлялося, Туреччина слідом за введенням надзвичайного стану тимчасово призупинить дію в країні Європейської конвенції з прав людини.

Раніше, в липні, президент Туреччини запропонував повернути у країні смертну кару, щоб застосувати її до заколотників, які спробували вчинити переворот 15 липня 2016-го року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.