Польська опозиція вимагає відновити малий прикордонний рух з РФ

Понеділок, 8 серпня 2016, 18:51

Польська опозиційна партія "Громадянська платформа" вимагає від уряду відновити малий прикордонний рух з Калінінградською областю РФ.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Малий прикордонний рух – це привілей для поляків і росіян. Ця ситуація не одностороння. Цей режим приносить користь і жителям Польщі, і жителям Росії. І ті, і інші вимагають, щоб режим малого прикордонного руху був відновлений", - заявив депутат Сейму від "Громадянської платформи" Роберт Тишкевич.

У свою чергу, депутат від правлячої партії "Право і справедливість" Лукаш Шрайбер заявив, що режим малого прикордонного руху не було відновлено з міркувань безпеки.

"Польські служби показали, що насправді вміють дбати про безпеку під час серйозних і важливих заходів. Вони забезпечили безпеку під час саміту НАТО та Всесвітніх днів молоді. Ми розуміємо ситуацію бізнесменів, ситуацію власників магазинів, але польський уряд, вибираючи між економічним прибутком і безпекою поляків, завжди на перше місце ставить безпеку", - підкреслив Шрайбер.

Нагадаємо, у зв'язку з самітом НАТО у Варшаві на початку липня та Світовими днями молоді у Кракові наприкінці липня, Польща призупинила дію міжурядових угод з Україною і РФ про малий прикордонний рух.

З 3 серпня малий прикордонний рух відновлений на кордоні Польщі з Україною.

Пізніше стало відомо, що польський уряд вирішив не відновлювати малий прикордонний рух з РФ з міркувань безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.