Штайнмаєр: Зближення Анкари з Москвою не зашкодить НАТО

Вівторок, 9 серпня 2016, 08:18

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що зближення Туреччини з Росією не потрібно сприймати як загрозу для НАТО.

Про це він заявив у інтерв'ю Bild, яке вийде друком у вівторок, 9 серпня, прокоментувавши запланований на цей день візит президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана до Росії, передає Deutsche Welle.

"Це добре, що після збиття російського військового літака Туреччиною в минулому році ми бачимо зближення", - сказав Штайнмаєр.

"Водночас я не вірю, що відносини між цими двома країнами стануть настільки тісними, що Росія зможе запропонувати Туреччині партнерство у сфері безпеки, яке стане альтернативою НАТО", - додав він.

Юнкер відмовляється йти на поступки Туреччині в питанні безвізового режиму

Штайнмаєр також закликав утриматися від надто жорсткої критики Анкари.

"Ми від самого початку чітко заявили, як ми ставимося до затримання вчителів, суддів та журналістів, і ми надалі це робитимемо. У Німеччині нерідко забувають, що ті, хто здійснював переворот, діяли з надмірною жорстокістю проти цивільних, проти парламенту", - нагадав міністр.

Як повідомлялося, напередодні візиту до Москви президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про нову сторінку у відносинах з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.