ЄС критикує Молдову за неефективне використання фіндопомоги

Четвер, 1 вересня 2016, 08:17

Багатомільйонна фінансова підтримка, яку ЄС надає Молдові, "має лише обмежений ефект" і не сприяє в повній мірі зміцненню національних державних інститутів.

Про це йдеться у висновках Європейської рахункової палати, яка займається аудиторською перевіркою бюджету ЄС та його установ, повідомляє Deutsche Welle.

 За даними аудиторів ЄС, серед всіх  держав, що є східними сусідами Євросоюзу, Молдова отримує від Брюсселя найбільший об'єм фінансової допомоги на душу населення. Так, з 2007 року Кишиневу було перераховано близько 782 млн євро.

В Рахунковій палаті зазначають, що ефективність реалізації програм допомоги в Молдові суттєво знижені через проблеми з їх плануванням і брак політичної волі керівництва країни.

Відзначається, наприклад, те, що ці програми часто не дуже добре координувалися" з бюджетними ініціативами, а "результати не завжди були стійкими".

Тому, рахункова палата рекомендувала Кишиневу надалі більш тісно пов'язувати виділення коштів з виконанням поставлених перед ним умов та приписів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.