Британія хоче "унікальної" угоди з ЄС, у тому числі щодо мігрантів і торгівлі

Четвер, 1 вересня 2016, 10:21

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей і її міністри у середу домовилися, що Британія добиватиметься унікальних відносин з Євросоюзом, включаючи контроль над міграційними потоками, а також торговельну угоду.

Про це повідомляє Reuters.

"Прем'єр-міністр повідомила, що існує два взаємопов'язаних імперативи: отримати найкращу угоду для людей всередині країни і отримати правильну угоду для британців за кордоном", - заявив прес-секретар прем’єра.

За його словами, учасники засідання дійшли згоди, що модель, яку шукає Британія, буде "унікальним", а не "готовим рішенням".

"Це має означати контроль щодо кількості людей, які приїжджають у Британію з Європи, але і позитивний результат для тих, хто хоче продавати товари і послуги", - додав прес-секретар.

Мей також заявила на засіданні Кабміну, що другого референдуму не буде і "не буде жодних спроб повернутися до перебування в ЄС через задні двері".

Раніше прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що цього року не буде активувати стаття 50 Лісабонського договору, яка запустить механізм виходу з ЄС.

Британії, за її словами, потрібен час, щоб підготуватися до переговорів. Британський міністр міжнародної торгівлі Ліам Фокс заявила у липні, що найкращий час для переговорів – початок наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: