До парламенту Білорусі вперше за 20 років пройшли двоє представників опозиції

Понеділок, 12 вересня 2016, 09:54

Двоє кандидатів від опозиційних партій отримали місця в парламенті Білорусі за результатами виборів до Палати представників, які відбулися 11 вересня. Опозиційні депутати пройшли до парламенту вперше за 20 років. 

Про це повідомляє "Белорусский партизан".

До парламенту Білорусі увійшли представники опозиції Анна Конопацька (97-й округ, Мінськ) від Об'єднаної громадянської партії та Олена Анісім (Столбцовський район, Мінська область) від Товариства білоруської мови.

"В парламенті сидять люди, які не хочуть і не можуть створити умови для успішного і якісного життя. Ось де справжні дармоїди, за 4 роки роботи парламент ухвалив лише три законодавчі акти", - сказал Конопацька у своєму виступі перед виборцями.

Вона також наголосила, що знає, як досягти зростання економіки, та уточнила, що йде в депутати з програмою "Мільйон нових робочих місць", "створеною професіоналами".

Білоруське видання відзначає, що перемога Анісім була прогнозованою, оскільки буквально під час виборів знявся основний кандидат від влади на її окрузі. Було зрозуміло, що округ "розчищають" під помірковану опозицію.

Окрім того, до парламенту також увійшли представники Компартії, Білоруської патріотичної партії, Республіканської партії праці та справедливості.

За даними ЦВК Білорусі, явка виборців склала 74,32%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.