У Меркель і Штайнмаєра єдина позиція щодо конфлікту на Донбасі – посол ФРН

Понеділок, 12 вересня 2016, 12:07

У канцлера Німеччини Ангели Меркель і міністра закордонних справ Франка-Вальтера Штайнмаєра не існує різних позицій щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

"Спираючись на свій досвід роботи в Берліні, можу сказати, що це сприйняття не відповідає дійсності. Федеральний канцлер, як і федеральний міністр, ретельно узгоджують свої дії, так само, як і їхні співробітники", - сказав Райхель.

Дипломат також зазначив, що комунікації в "Нормандському форматі" проводяться на різних рівнях, як на рівні глав урядів, так і на рівні міністрів, а також різних чиновників, і було б неможливо розумно працювати, якби не було тісної співпраці.

Райхель розповів, що візит міністрів закордонних справ Франції та Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра і Жан-Марка Еро в Київ відбудеться в рамках роботи "Нормандському форматі".

"Візит двох міністрів відбувається у зв'язку з переговорним процесом в рамках "Нормандського формату", тому вони удвох і приїжджають. Крім того федеральний міністр Штайнмаєр головує в ОБСЄ. Тому основні питання будуть зосереджені на виконанні Мінських домовленостей, а також на діяльності наглядової місії СММ ОБСЄ в Україні за припиненням вогню на Донбасі", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.