У Британії випустили першу пластикову банкноту - 5 фунтів з Черчиллем

відео
Вівторок, 13 вересня 2016, 12:08

У Великій Британії відсьогодні ввели в обіг першу пластикову банкноту номіналом п'ять фунтів стерлінгів з оновленим дизайном

Про це йдеться у повідомленні на сайті Банку Англії.

"Ми надрукували 440 мільйонів нових п'ятірок і вони стануть доступні в багатьох банкоматах та касах банків по всій Великій Британії від сьогодні", - йдеться у повідомленні.

На одній стороні банкноти розміщено зображення одного з найвідоміших прем'єр-міністрів країни - Вінстона Черчилля. На іншій, традиційно – королеви Великої Британії.

Нова банкнота виготовляється з полімеру – тонкого і гнучкого пластику. Полімер стійкий до бруду і вологи, і тривалість використання такої банкноти приблизно в 2,5 рази більше, ніж паперової.  Полімер також дозволяє запровадити нове покоління елементів безпеки.

Старі п’ятифунтові банкноти залишаються в обігу на звичайних умовах до 5 травня 2017 року, після чого їх можна буде обміняти на нові в Банку Англії.

Влітку 2017 року Банк Англії випустить пластикові 10-фунтові банкноти із зображенням письменниці Джейн Остін, а до 2020 року - 20-фунтові банкноти з портретом живописця Вільяма Тернера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: